Zlatarna Koci

Veličina

U ocjenjivanju vrijednosti ulogu igra i veličina
dragog kamena. Veličinu dijamanta izražavamo u
karatima, iako je karat mjera za težinu (1 karat = 0,2 gr). Naime, zna se da dijamanti iste vrste brušenja u određenoj težini imaju i približno istu određenu veličinu, pa se ovisno o karataži može zaključivati i o veličini kamena. Bitno je imati na umu da više manjih kamenčića vrijedi manje ili najčešće mnogo manje od jednog kamena iste karataže.

Uvijek je jedan ali veći kamen dragocjeniji. Kada se radi o većim dijamantima uvriježeno je u razvijenim tržištima dragog kamenja i nakita da dijamanti budu popraćeni certifikatima međunarodnih gemoloških laboratorija (laboratoriji koji se bave identifikacijom i klasifikacijom dragih kamena, najcjenjeniji i najpriznatiji GIA, HRD, IGI certifikati).

Veličine dijamanata izražene u karatima.

Dijamanti zlatarne Koci

Svaki brušeni dijamant je jedinstven. U cijelosti stručno sagledan kamen po svakoj od njegovih pojedinačnih komponenti - brušenja, boje, čistoće i veličine omogućuje da se za Vaš prsten odaberu oni najvećeg sjaja čija je izuzetna refleksija svjetla i briljiranje vidljivo prostim okom promatrača. Vlastitom izradom nakita i vlastitom ugradnjom dijamanata u naš nakit omogućavamo ostvarivanje najviših mogućih kriterija kvalitete u izradi i sigurnosti u ugradnji.

Svaki dijamantni nakit prati certifikat zlatarne Koci i po želji za veće drage kamene međunarodni certifikat neovisnog svjetskog gemološkog laboratorija.